Friday, 18 March 2016

Interview SPA Pegawai Perubatan UD41

Assalamualaikum.

Yey AEON Jusco Seksyen 13 Shah Alam dah bukak 10 Mac yg lalu. Beso amat weh. Untung lah bebudak MSU hari2 boleh makan sushi king, boat noodles gtu. Alang2 dah kat S.A ni sempatlah EN pergi tapi tak sempat explore lagi. Next time jika dapat dtg S.A In sya Allah. Babai S.A gonna miss u. Eah.





Oh.

Semalam, hari Khamis EN telah pon ditemuduga oleh SPA di Putrajaya. Semalam ramai berbanding Selasa time EN dan CikAin teman CikTnie IV. Tapi semalam byk panel. 4 bilik temuduga semua. Siap awal sket.

Alhamdulillah, lega dah settle. Antara soklan2 nya :

From SPA
-Introduce yourself.
-Why you want to be a doctor?
-Kalau dapat posting Sabah Sarawak terima tak?
-Apa itu RTC dan UTC, dan apa rasionalnya?
-NBOS itu apa kebenda?

From KKM
-Nanti nak sambung speciality apa? I chose EM
-Kenapa EM?
-Berapa zon triage kat hospital?
-Scenario question, Ada pesakit lelaki umur 50 tahun datang dengan sesak nafas. So apa kena buat kat ED? Mula sampai habes.


Tu jelah kot yg teringat. Any tips? Dorang sebenarnya nak tgk lebih kepada macam mana kita menjawab soklan. Konfiden tak. Gitulah yg EN dgr. Dan soklan basic mcm kat atas skali tu, kemudian dorang akan soal pulak berdasarkan apa yg kita jawab pulak. Harap semuanya pass :)

No comments:

Post a Comment